Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Пловдивска хроника View larger

Пловдивска хроника

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786191791040

Автор: Никола Алваджиев
Брой страници: 372
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Летера

18,00 лв.

  • В своята знаменита книга пловдивският летописец Никола Алваджиев сладкодумно разказва как е изглеждала днешната Европейска столица на културата в началото на миналия век, как е протичал градският живот по онова време.

    Вече четири десетилетия след първото ѝ издание, читатели, журналисти и литературоведи продължават да сочат Пловдивска хроника на Алваджиев като най-популярната книга в съвременната пловдивска летописна школа.

    Голямата особеност (и голямата хубост) на тази книга е, че без да е хроника, летопис, роман или научен труд, тя обединява хрониката с летописа, романа с научния труд, есето с мемоара, за да се получи една радко пълнокръвна, интересна, богата с нюанси книга за Пловдив от началото на ХХ век. Ние имаме много описания, истории, въобще книги, посветени на села и градове, но може спокойно да се каже, че даже в най-добрите между тях възкресяването на един град не е осъществено с такава сила на внушението, в такива детайли и пълнота на изображението, както е извършено това в книгата на Алваджиев за Пловдив. Излишно е да казвам, че съдбата на тази творба е напълно заслужена, искам да кажа успехът й. Тя се чете като роман, а е точна като алгебра.

     Николай Хайтов

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Пловдивска хроника

    Пловдивска хроника

    Автор: Никола Алваджиев
    Брой страници: 372
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане