Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Под игото на съвременен български език - Пълен текст View larger

Под игото на съвременен български език - Пълен текст

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197314304

Автор: Иван Вазов
Брой страници: 352
Корици: меки
Размери: 16х23 см

More details

Византия

15,00 лв.

 • Преведохме романа „Под игото“ на съвременен български език, за да може да го прочетат младите хора. В текста са променени над 6000 думи и изречения, които са неразбираеми за съвременнните млади българи. За да се усети атмосферата на тогавашната епоха, с чувство за мярка са запазени само онези непознати думи, които я характеризират. Запазени са и изрази, които се използват в днешния български език, но не се познават от всички. Обяснени са много понятия от историята, митологията и др.

  Поясненията, направени от преводача (1885 на брой), са дадени в скоби с наклонен шрифт италик. Иван Вазов е правил свои пояснения в скоби. Те са запазени с основния шрифт на текста. С цел намаляване на обема на текста и съответно - на себестойността на изданието е използван икономичния шрифт Tahoma. Затова книгата е по-тънка от други издания на „Под игото“, които съдържат пълния текст.

  В този вид романът се чете лесно и бързо. Вече всички млади българи имат възможност да прочетат книгата, която определя националното самосъзнание на нацията. Нека всички видят с какви усилия е била зачената съвременна България, колко мечти и колко саможертви е струвало нейното създаване и изграждане. Вярваме, че бъдещите поколения ще запазят и ще развиват нашата българия, като я превърнат в чисто, богато, благословено и справедливо място за живот.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Под игото на съвременен български език - Пълен текст

  Под игото на съвременен български език - Пълен текст

  Автор: Иван Вазов
  Брой страници: 352
  Корици: меки
  Размери: 16х23 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане