Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Лятно пътуване View larger

Лятно пътуване

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786190203971

Автор: Труман Капоти
Брой страници: 128
Корици: меки
Размери: 13х20 см

More details

Colibri

12,00 лв.

  • През 1966 г., забогатял след огромния успех на „Хладнокръвно“, Труман Капоти напуска скромния си апартамент в Бруклин заедно с всичко в него – в това число кашон с книжа, предвидливо спасени от боклука от портиера на блока. Ръкописът на „Лятно пътуване“ е бил смятан за изгубен в продължение на 50 години включително от самия Капоти. Открит е случайно в кашона с документи, предоставени за разпродажба през 2004 г. на аукционната къща „Сотбис“ в Ню Йорк. Капоти се залавя с писането му през 1943 г., но го загърбва заради „Други гласове, други стаи“ – неговия изумителен дебют, превърнал го в литературен феномен.

    Главната героиня Грейди Макнийл се отличава със същата заразяваща непринуденост и жизнен кипеж както и Холи Голайтли от „Закуска в „Тифани“ - най-прочутото създание на Капоти. С младежка жизнерадост, отприщена през едно жежко лято в Ню Йорк, Грейди безупречно улавя земетръсните социални промени, настъпили в американското общество в годините след Втората световна война. „Лятно пътуване“ е ново свидетелство за безупречния усет към изящния изказ на един от най-големите писатели на XX век, истинско литературно съкровище. 

    „Труман Капоти е най-безупречният писател от моето поколение.“
    Норман Мейлър 

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Лятно пътуване

    Лятно пътуване

    Автор: Труман Капоти
    Брой страници: 128
    Корици: меки
    Размери: 13х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане