Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Условното осъждане по българското наказателно право View larger

Условното осъждане по българското наказателно право

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786192330682

Автор: Ралица Костадинова
Брой страници: 280
Корици: меки
Размери: 16,5х23,5 см

More details

Нов Български университет

15,00 лв.

  • Книгата съдържа четири глави, в които пълно и всестранно са разгледани проблемите на условното осъждане по българското наказателно право. Първата глава съдържа историко-правно изследване на разглеждания институт и изяснява неговата правна същност. В следващата втора глава последователно са анализирани предпоставките за прилагане на условното осъждане. Тяхното изясняване цели увеличаване на ефективността на института чрез улесняване на неговото законосъобразно прилагане. В глава трета се въвежда понятието „режим на условно осъждане“ и се изяснява неговото съдържание и продължителност. Отделено е специално внимание на правните последици от неговото спазване/неспазване. Последната, четвърта глава на книгата разглежда европейската перспектива пред условното осъждане. Тя е посветена на развитието на взаимното признаване на решения за надзор на условно осъждане в международните актове и в правото на ЕС. Във връзка с това се разглеждат конкретните въпроси на производството по признаване и изпълнение на решения за пробационни мерки, постановени в държава–членка на ЕС, както и на производството по изпращане на такива решения по българското законодателство.

    Трудът би бил полезен на изследователите в областта на наказателното право, студентите по право, както и на всички, които в практиката по наказателни дела имат досег с условното осъждане.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Условното осъждане по българското наказателно право

    Условното осъждане по българското наказателно право

    Автор: Ралица Костадинова
    Брой страници: 280
    Корици: меки
    Размери: 16,5х23,5 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане