Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! Работата на актьора - Том 1 View larger

Работата на актьора - Том 1

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786191526901

Автор: К. С. Станиславски
Брой страници: 480
Корици: твърди
Размери: 14х21,5 см

More details

Изток - Запад

26,10 лв.

-10%

29,00 лв.

  • В библиотеката на Сергей Айзенщайн на лавицата една до друга са две книги: Библията и Системата на Станиславски. С този символичен жест големият режисьор искал да подскаже несъмнения факт: системата е истинска библия за всеки, който се занимава със сценичното изкуство. „Работата на актьора. Том ІІ“ представя последния, заключителен етап на системата. След като е създал техника за подготовка на актьора, чиято същност е „подсъзнателно творчество с помощта на създателна артистична психотехника“, Станиславски разработва и следващия етап: конкретната работа на актьора с ролята. Големият режисьор и гениален артист използва собствения си творчески опит: работата с роли от пиесите „От ума си тегли“, „Отело“ и „Ревизор“, за да илюстрира различните етапи на творчество: запознаване с ролята, нейният анализ, конкретното ? сценично въплътяване. 

    През целия си дълъг сценичен живот Станиславски се е убедил, че верните физически действия позволяват да се предизвика и вярно сценично самочувствие и да се провокира вдъхновението. Неговият девиз е: „Не се напъвай да чувстваш; не преживявай на сцената, действай, истинското чувство ще се роди от вярно изпълненото физическо действие.“ Всеки, който се интересува от театър и най-вече тези, които работят на сцената трябва да познава този текст.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Работата на актьора - Том 1

    Работата на актьора - Том 1

    Автор: К. С. Станиславски
    Брой страници: 480
    Корици: твърди
    Размери: 14х21,5 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане