Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! Договор за застраховка „Живот“, свързана с инвестиционни фондове View larger

Договор за застраховка „Живот“, свързана с инвестиционни фондове

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9789542828518

Автор: Живка Николова-Стоилова
Брой страници: 292
Корици: меки

More details

Ciela

22,50 лв.

-10%

25,00 лв.

  • Тази специфична застраховка под различни наименования е разпространена в страни с развити капиталови пазари като САЩ, Великобритания, Холандия и други държави от Западна Европа. У нас тя започва да се предлага след 1990 г. и постепенно се утвърждава на застрахователния пазар като интересна възможност за съчетаване на предимствата на животозастраховките и на икономическите ползи от дългосрочно инвестиране.

    Цел на изследването е изясняване на правната същност на договора като вид животозастраховка и като вид инвестиция. Договорът се определя като комплексен застрахователен продукт, който принадлежи към групата на инвестиционните застрахователни продукти. Правата и задълженията на страните по договора са анализирани в светлината на новата Директива (ЕС) 2016/97 относно разпространението на застрахователни продукти, транспонирана в българското законодателство с измененията в Кодекса на застраховането от 07.12.2018 г.

    Договорът е изследван в сравнение с правната уредба на основни пазари, на които се предлага като САЩ, Великобритания, Австрия, Германия. Правната уредба на договора у нас е съпоставена и с разрешенията на т.нар. „гъвкаво право“ (soft law), формирано чрез Принципите на европейското застрахователно договорно право.

    В монографията са разгледани последните решения на Съда на ЕС относно задълженията на застрахователите и застрахователните посредници за информиране и за предоставяне на съвети на кандидатите за застраховане и на застрахованите лица. 
    Книгата е насочена към практикуващи юристи, студенти, икономисти, инвестиционни консултанти и към всеки, който проявява интерес към този специфичен застрахователен договор.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Договор за застраховка „Живот“, свързана с инвестиционни фондове

    Договор за застраховка „Живот“, свързана с инвестиционни фондове

    Автор: Живка Николова-Стоилова
    Брой страници: 292
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане