Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Производство по търговски спорове View larger

Производство по търговски спорове

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786192261092

Автор: Борислав Ганчев
Брой страници: 288
Корици: меки

More details

Сиби

19,00 лв.

  • Книгата разглежда особеното производство по търговски спорове по ГПК и начина, по който то модифицира общия исков процес, за да постигне адекватен процесуален ред за защита на специфичните материални права, включени в предметния му обхват.
    Изясняват се правната същност на производството по търговски спорове и мястото му (като особено исково производство) в системата на гражданския процес. Направен е подробен анализ на предметния обхват на производството, като се дава отговор на въпросите кои са споровете, разглеждани по реда на глава XXXII ГПК, обединима ли е групата им, следва ли да отпаднат, респ. да бъдат включени други в чл. 365 ГПК. Разгледани са проблемите на допустимостта на производствата по търговски спорове. Анализиран е процесът по предявяването на иска и двойната размяна на състезателни книжа – уникална за настоящата рамка на гражданския процес. Представени са особеностите във връзка с тяхното съдържание, момента на настъпване на процесуалните преклузии за въвеждане на факти и доказателства в процеса, проблематиката около възражението за прихващане в производството по търговски спорове. Разглеждането на делото по търговски спорове поставя въпросите за провеждането на открито заседание и приключването на производството без провеждане на такова (чл. 376 ГПК), както и особеностите на доказването – вписванията в счетоводните книги и електронните документи.  
    Борислав Ганчев е доктор по право, хоноруван асистент по граждански процес в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, адвокат към Софийската адвокатска колегия.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Производство по търговски спорове

    Производство по търговски спорове

    Автор: Борислав Ганчев
    Брой страници: 288
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане