Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Забравените малцинства на Балканите View larger

Забравените малцинства на Балканите

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786190104339

Автор: Цирил Щигер
Брой страници: 256
Корици: меки
Размери: 14х21,5 см

More details

Изток - Запад

14,00 лв.

  • Балканите са европейският регион с най-много етнически, религиозни и езикови малцинства. В повечето случаи тези хора са почти непознати. Те имат собствена, често регионално утвърдена идентичност, в повечето случаи езикът им е само говорим, но не и писмен, асимилацията им ускорява емиграцията, а с това и отказа от техния традиционен начин на живот. 

    Дали торбешите мюсюлмани в Югозападна Македония, преминалите към исляма помаци в Североизточна Гърция и в България или арумъните християни – едва ли някой друг познава многобройните малцинства на Балканите толкова добре, колкото Цирил Щигер – дългогодишен кореспондент в този регион на най-стария и авторитетен швейцарски всекиднев­ник „Нойе Цюрхер Цайтунг“. Той говори с власи в Истрия, с ускоци в Жумберак, арумъни и торбеши в днешната Северна Македония, с помаци в България и Гърция. По време на пътуванията си открива завладяващ, но заплашен от изчезване свят.

    Цирил Щигер е роден през 1950 г. в Оберрит, Швейцария. Следва славянска филология и източноевропейска история в Цюрих и Загреб, след което работи в швейцарското посолство в Москва. От 1986 до 2015 г. той е външнополитически редактор и кореспондент на „Нойе Цюрхер Цайтунг“. Живее в Цюрих.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Забравените малцинства на Балканите

    Забравените малцинства на Балканите

    Автор: Цирил Щигер
    Брой страници: 256
    Корици: меки
    Размери: 14х21,5 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане