Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Санкхякарика View larger

Санкхякарика

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789547832855

Автор: Ишвара Кришна
Брой страници: 144
Корици: меки

More details

Intense

16,00 лв.

  • Според санкхя има 25 основни принципа, таттва, с които се илюстрира създаването на света. Санкхя признава две независими едно от друго първоначала на света - пуруша и пракрити. Целта на пуруша е да получи опитност и да премине отвъд тази опитност до състоянието кайваля, до освобождение. Освобождението се достига чрез правилно знание, чрез разпознаването на двайсет и петте таттва и тяхното разграничаване.

    Квинтесенция на древното учение е своеобразната философска поема на Ишвара Кришна Санкхякарика, един от най-емблематичните текстове в интелектуалната история на Древна Индия, систематизиращ и до голяма степен унифициращ идеите на множеството предшестващи течения. Санкхякарика е каноничен текст за системата санкхя, особено като се има предвид, че трактатът, приписван на нейния родоначалник Капила, Санкхясутра, не е достигнал до нас. За значимостта на Санкхякарика говорят и множеството изключително стойностни коментари, които са му посветени, най-известните сред които принадлежат на Вачаспати Мишра и Гаудапада.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Санкхякарика

    Санкхякарика

    Автор: Ишвара Кришна
    Брой страници: 144
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане