Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Лъжи и истини около нашето Освобождение View larger

Лъжи и истини около нашето Освобождение

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789548247313

Автор: Божил Райнов, д-р Петър Груев
Година на издаване: 2018
Брой страници: 256
Корици: меки

More details

Анико

15,00 лв.

  • "Десетки години българския народ беше възпитаван в преклонение и вечна благодарност към "освободителката" Русия, като старателно се прикриваха и замазваха истинските цели на Руско-турската война от 1877-1878 година.
    А сега на връх 140 годишнината от войната българския народ отново е засипван с най-различни лъжи и полуистини за войната, сложила началото на най-жестокото разграбване на българските земи и безжалостното разпокъсване на българския род. В началото на миналия век, един от най-големите български възрожденци и родолюбци Божил Райнов изнася една чудесна историческа сказка, по късно издадена като отделна книжка, в която той посочва някои от скритите истини на Руско-турската война и която всъщност представлява един бащински родолюбив завет на този изтъкнат наш възрожденец към българската младеж. 
    Фактите които излага Б. Райнов в сказката са изключително въздействащи като емоционален разказ, защото в нея те са изнесени с голямо родолюбие, при това изключително точно съчетани с историческите документи! За тази цел той прилага към публикуваната си сказка и основните документи, свързани с нашето освобождение. На сериозна документална база, преплитаща се и със собствените спомени и впечатления не търпящи никакви възражения той изгражда разказа си за агресивната руска политика спрямо народа и държавата ни за един продължителен вековен период.
    С голяма стойност са текстовете свързани с разиграването на зловредните руски карти в дипломацията - славянофилството и православието. За по-силното подчертаване на завета на Божил Райнов, към неговия текст сме включили и разказа на видния познавач на Източния въпрос д-р Петър Гудев за руската политика спрямо България и българския народ от 1878 до 1914 г. 
    В книгата са приложени и най-важните дипломатически документи, тясно свързани с руската политика по Източния въпрос и по освобождението на България, от които изпъкват още по-ярко целите и задачите, както и изключително вредните последствия на тази политика за целия български народ." 
    Цочо Билярски, Никола Григоров

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Лъжи и истини около нашето Освобождение

    Лъжи и истини около нашето Освобождение

    Автор: Божил Райнов, д-р Петър Груев
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 256
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане