Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Хазарски речник - мъжки екземпляр View larger

Хазарски речник - мъжки екземпляр

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786190200628

Автор: Милорад Павич
Година на издаване: 2018
Брой страници: 360
Корици: твърди
Размери: 13х20 см

More details

Колибри

20,00 лв.

  • Това е нетрадиционна книга, в която, колкото и пъти да я разгърнеш, ще откриеш нови пластове и послания. А и би могъл да я четеш не непременно от начало до край, да „сърфираш“ чрез символните препратки и да си проправиш собствена пътека в този магичен текст. Като не забравиш да надзърнеш в екземпляра за другия пол… На основата на действително събитие – приемането на юдаизма от хазарите през VIII век, Павич изгражда художествена мистификация със средновековен привкус, ерудирана смесица от история, измислица, легенди и мистика, същинска енциклопедия на духа, един от ключовете към която дава самият той в интервю от 1990 г.: „Хазарски речник“ може да се възприема като „метафора на всеки малък народ, чиято съдба се определя от борбата между висши сили. Малкият народ винаги е под угрозата на чужди нему идеологии“.
    По повод на мъжкия и женския екземпляр, писателят подчертава: „Често са ме питали в какво се изразява разликата между мъжкия и женския екземпляр. Работата е там, че мъжът усеща света извън себе си, а жената носи вселената вътре в себе си. Иначе казано, това е образ на разпада на времето, което се дели на колективно мъжко и индивидуално женско време“.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Хазарски речник - мъжки екземпляр

    Хазарски речник - мъжки екземпляр

    Автор: Милорад Павич
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 360
    Корици: твърди
    Размери: 13х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане