Категории

Разгледани продукти

 • ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА

  ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА  Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към...

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА View larger

ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197280272

ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ 

Година на издаване: 2016

Брой страници: 48

36 ШАРЕНИ КУБЧЕТА + ПРИКАЗКА ЗА ГЛАСНИТЕ + ПЕСЕН ЗА ГЛАСНИТЕ

Формат: 23,2 см / 16,9 см

Лукс корица: със спирала, мека, с избирателно лакиране

Най-лесната система за начално ограмотяване!

More details

Atea Books

13,41 лв.

-10%

14,90 лв.

 • ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

  НАЙ-ЛЕСНАТА СИСТЕМА ЗА НАЧАЛНО ОГРАМОТЯВАНЕ

   

  ©Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ (Организация на обединените българи)

   

  Скъпи родители и учители! Помогнете на любознателните български деца още в предучилищна възраст лесно и бързо да започнат да четат и да пишат със системата "Шарени кубчета".

  Тя съдържа:

  1. Разгъвките на общо 32 кубчета:

   

  • Кубчета за гласните (4 бр.)       • Кубчета за съгласните (5 бр.) 

  • Кубчета за сричките (20 бр.)     • Кубче за специални звуци (1 бр.)  

  • Кубчета за главна буква (2 бр.) 

   

  2. Приказка "Цветовете на гласните".

  3. Примерни работни листове за обучение и упражнения.

  4. Песен за цветовете на гласните.

   

  Заедно с детето сглобете и залепете по модела всички кубчета. Когато всички са готови, разпределете ги по цвят и вид. Обяснете на детето какви видове кубчета има в системата и как ще ги използва. Особено внимание обърнете на двете лилави половинки от кубчето с надпис "Главна буква". Те трябва да се поставят под буквата, където трябва да се напише главна буква според правописните правила, които децата постепенно ще изучават. Прочетете на детето приказката "Цветовете на гласните", приложена към системата, и научете песента на Бук за тях. Много е важно в съзнанието на детето да се автоматизира връзката: гласен звук – буква на гласната – цвят на гласната. Това ще му помогне да преодолее най-голямата трудност, която децата изпитват при четене и писане – тази, че естествената ритмична единица на думата е сричката, а нашето писмо не е сричково, а буквено. След като детето научи цветовете на гласните, отделете първата серия кубчета и с тях изпишете примерите от приложените работни листове за буквите М и Л. Така детето започва да пише с гласните и съгласните от първата серия кубчета. Продължете играта с него, докато усвои всички букви от черните кубчета и звуците от специалното кубче: Ю, Я, ЙО, ЬО, ЕЙ, ИЙ, ИЯ. Работни листове може да съставяте сами според темпото, с което детето ви усвоява буквичките, или да поръчате от www.ateabooks.com.

   

  .....................................................................................................................................

  Подробно упътване за обучение на деца от 4 до 7 годишна възраст:

  ..................................................................................................................

  Следвайте инструкциите и научете бързо и лесно децата да четат и пишат със системата "ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА".

  Тя съдържа разгъвките на общо 32 кубчета, приказка "Цветовете на гласните", примерни работни листове за обучение и упражнения, и песен "Цветовете на гласните".

  Заедно с детето, което ще обучавате, направете и залепете по модела всяко кубче от групите:

   

  • Кубчета за гласните (4 бр.) •Кубчета за съгласните (5 бр.) • Кубчета за сричките (20 бр.) • Кубчета за главна буква(2 бр.) • Кубче за специални звуци като Ю, Я, ЙО (ЬО), ЕЙ, ИЙ, ИЯ (1 бр.)

   

  Когато всички са готови, разпределете ги по цвят и вид и обяснете на детето какви видове кубчета има в системата и кога ще ги използва. Особено внимание обърнете на двете лилави половинки от кубчето с надпис "Главна буква". Те трябва да се поставят под буквата, с която децата пишат своето име и имената на другите хора, както и навсякъде, където трябва да се напише главна буква според право- писните правила, които децата постепенно ще изучават. Прочетете на детето приказката "Цветовете на гласните", приложена към системата, и научете песента на Бук за тях. Докато детето пее песента, е добре да държи в ръцете си едно от шарените кубчета за гласните, като го обръща и показва тази негова страна, която символизира с цвят гласната, за която пее: О – оранжев цвят; Е – син цвят; А – бял цвят; У – жълт цвят; И – зелен цвят; Ъ – сив цвят; Много е важно в съзнанието на детето да се автоматизира връзката гласен звук – буква на гласната – цвят на гласната. Това ще му помогне да преодолее най-голямата трудност, която децата изпитват при четене и писане – тази, че естествената ритмична единица на думата е сричката, а нашето писмо не е сричково, а буквено. След като детето научи цветовете на гласните, вземете черното кубче, на което са написани съгласните: К, Л, М, Н, Й, Х. Покажете на детето буквичката на мама – М, и буквичката на лалето – Л . Извадете от системата кубчето за гласните, кубчето за сричките с буква М и кубчето за сричките с буква Л. После дайте на детето шареното кубче със сричките с буквата М и го накарайте да посочи цвета на гласната, и като пред нея поставя буква М, да изговори сричките: МА-, МЕ-, МИ-, МО-, МУ-, МЪ-. Същото повторете със сричковото кубче на буква Л: ЛА-, ЛЕ-, ЛИ-, ЛО-, ЛУ-, ЛЪ-. След това вземете трите примерни работни листове, с които започва обучението с шарените кубчета, и накарайте детето да прочете думичките от страницата на буква М, а после да ги изпише с трите кубчета: кубчето на съгласните, кубчето на сричките с буква М и кубчето на гласните. Познавайки вече цветовете на гласните, накарайте детето още веднъж да състави думите с кубчетата на следващия работен лист с липсващите буквички в цветните полета и след това да попълни само липсващите букви с молив. Повторете същото с буква Л, като следвате написаното на работните листове в края на системата. Така детето ще може да пише и да чете с гласните и първата група съгласни. Продължете играта с него, докато усвои всички буквички от черно-белите кубчета и буквичките от специалното кубче: Ю, Я, ЙО (ЬО), ЕЙ, ИЙ. Допълнителни работни листове може да съставяте сами според темпото, с което детето усвоява буквичките, или да поръчате от издателство Атеа. Желаем Ви успех!

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА

  ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА

  ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

  Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ 

  Година на издаване: 2016

  Брой страници: 48

  36 ШАРЕНИ КУБЧЕТА + ПРИКАЗКА ЗА ГЛАСНИТЕ + ПЕСЕН ЗА ГЛАСНИТЕ

  Формат: 23,2 см / 16,9 см

  Лукс корица: със спирала, мека, с избирателно лакиране

  Най-лесната система за начално ограмотяване!

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане