Езотерика

Разгледани продукти

  • Дао - древният път
    Дао - древният път

    Автор: Елеазар ХарашГодина на издаване: 2021Брой страници: 296Корици: мекиРазмери: 13х20 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Дао - древният път View larger

Дао - древният път

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786199085561

Автор: Елеазар Хараш
Година на издаване: 2021
Брой страници: 296
Корици: меки
Размери: 13х20 см

More details

16,00 лв.

  • "Дао е птица без крила, тя лети винаги в Безкрая. Птиците с крила летят в света. Дао е леко, защото в Дао няма земя. Дао живее в себе си, в чудния си разкош. Когато умреш в Дао, ставаш още по-жив. Когато си в Дао, умирайки живееш, защото Дао е винаги живеещо. Живея, защото съм умрял в Дао, иначе как щях да бъда жив? Открих, че когато живея в Дао, смъртта ми е жива, а животът ми е радостно умрял. Не можеш да умреш в Дао, защото Дао отсъствува. Който има Дао, смъртта му свети още тук. Най-красивото на Дао е, че не присъства, а пък ако присъстваше, нямаше да Го има. Това, че виждаш един човек, не означава, че той е жив, защото само Дао е живо. Когато живее, Дао е живо. Когато умира, Дао е живо. Тогава къде е Дао? В Неуловимото.

    Който е уловил Дао, нека да знае, че е уловен. Казах на Дао: "Искам да си ми приятел". Дао ми каза: "Но няма да можеш да ме виждаш". Казах му: "Аз отдавна не те виждам и това е радостта ми". Дао е заживяло в мен, поради голямото ми неразбиране. Нямаше какво друго да дам на Дао, но Дао ме разбра. Дао ми даде себе си, защото се бях изгубил. Дао е Неизречена Съкровеност и затова не Го изричам. Скрил съм Дао в Безмълвието си, но не знам какво прави То там. Дао е сърцето ми, тогава къде е моето сърце? Дао е нещото в кръвта ми, къде е кръвта ми? Не знам. Влюбих се в Дао, защото не можах да Го разбера. Търсачът на Дао открива отсъствието на Дао и се преизпълва... Така сърцето ми стана препълнено. Още когато започнах да търся Дао, знаех, че Дао ще ме намери. Дао ме научи на Нероденост, а аз все още се чудя защо се родих. Веднъж Дао ми каза: "Аз винаги съм тук, а ти къде си?". Аз му казах: "Аз съм в Незнайното". А Дао ми каза: "Значи сме приятели". Веднъж Дао ми каза: "Ако не ме виждаш, все ще ме имаш". Казах му: "Отсъствай, за да те виждам".

    Когато съм в Дао, имам сърце. Когато съм без Дао, имам Лекота - Дао ми я подари. Дао няма история, защото това би нарушило Тишината. Лао Дзъ няма история. Той има Дао. За какво му е история? Веднъж Дао ми каза: "Искаш ли да съм до теб?". Казах му: "Не. Искам да си в мен и тогава ще си до мен..." и Дао се съгласи. Веднъж попитах Дао: "Трябва ли да се владея?". Дао ми каза: "Не. Трябва само да ме имаш и тогава ще имаш Владетеля."

    Елеазар Хараш

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Дао - древният път

    Дао - древният път

    Автор: Елеазар Хараш
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 296
    Корици: меки
    Размери: 13х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане