Детски книги

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Чочо Мозъка и вълшебният айфон View larger

Чочо Мозъка и вълшебният айфон

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786197624274

Автор: Асен Сираков
Брой страници: 96
Илюстрации: Неда Ангелова
Година на издаване: 2022
Корици: меки
Размери: 180/220

More details

Atea Books

20,00 лв.

  •        Кой от нас в различна възраст не си е мечтал за чудеса? Кой от нас не е имал най-различни желания и не си е представял как чудодейно се сбъдват? А колко много от нас са си представяли, че поне за ден, поне за час са вълшебник или могъщ магьосник?
           А нима не ни се е случвало дълго време да желаем нещо и когато то след време се случи, да открием, че или вече не го желаем, или че е било груба грешка да си го пожелаем?
           Стара тибетска мъдрост гласи: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне".
           С всеки изминат ден, с главозамайващото напредване на технологиите, нещата неизменно изглеждат все по-лесни и все по-достъпни... А дали е така?
           В това забавно и увлекателно четиво, което държите в ръцете си, главният герой с прякор Чочо Мозъка, минава през всички тези изпитания, за да научи важни неща за живота и чудесата в него, защото чудесата са навсякъде около нас – дори да не приличат на всичко онова, което сме си представяли.

           Един ден Чочо, докато се чуди откъде да намери пари за това-онова, в това число и за билет за метрото, открива, че айфонът му може да изпълнява желания. Ура! Миг и четвъртокласникът открива в джоба си билет за метрото! Но следват още по-невероятни събития – айфонът започва да изпълнява най-фантастичните и невъзможни желания!
    В сравнение с Духа от вълшебната лампа и златната рибка, този магически телефон направо изглежда като дар от извънземна цивилизация!
           Вълшебният телефон обаче предупреждава Чочо - изпълнявам всичко, стига да можеш да понесеш последствията! Защото…не винаги, когато получиш желаната вещ или се сбъдне поисканото от теб, нещата се подреждат както си си го мечтал…
    И така, любопитството на четвъртокласника расте, а желанията нямат граници. И след като му омръзва да получава всичко тук и сега, си пожелава да се върне в 16-ти век в Лондон…да попадне в приказката на Марк Твен „Принца и просяка“ , където се оказва много вълнуващо и доста страшничко…
    Чочо, който носи прякор Мозъка, тъй като не обича да мисли и го домързява, постепенно започва да разсъждава и да обмисля всеки свой каприз или желание – какво ще последва, ако го получи, ще има ли „щети“ за него и околните, дали да действително се нуждае от пожеланото, или му е ненужно.
    Невръстният ученик е напътстван от свръх-умното устройство. Айфонът се превръща в негов ментор и учител.
          През какви премеждия преминава Чочо, облагодетелстван да има всичко, с „едно щракване на пръсти“ и без усилия да печели, и настъпва ли епохата, когато високите технологии и изкуственият интелект ще станат съюзници на човечеството? Или ще му навредят? Самотни ли са днешните деца в компанията на сложните устройства и успяват ли родителите да ги възпитат добре и да ги подготвят за живота? Съществуват ли все още вълшебства в реалния живот или само в приказките? Кои са вечните ценности в човешките взаимоотношения и може ли техниката да ги подмени?
    И още, и още въпроси провокира тази уж детска история, разказана много интригуващо от Асен Сираков.
          Детският роман няма аналог у нас и в съвременната детска литература. За жалост или за радост, айфонът се оказва една много симпатична метафора на преобладаващо дигиталната среда, в която растат новите генерации. И… положителен герой в романа.
    Фантастичният сюжет увлича, многопластов, пълен с неочаквани и дори абсурдни обрати, с възможност да провокира у всеки читател различни асоциации и интерпретации.
           Асен Сираков, който е публицист и писател, носител на много награди, в т.ч. „Златно перо“ и Националната награда за детска литература „Константин Константинов“, от много години пише за възрастни и за деца.
    За новия си детски роман Асен Сираков споделя: „Прочетете го. Няма да съжалявате. Досега никого не съм излъгал.“ Автор на изящните илюстрации е художничката Неда Ангелова.
    Томбола за Iphone13 на стойност 1599 лв.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Чочо Мозъка и вълшебният айфон

    Чочо Мозъка и вълшебният айфон

    Автор: Асен Сираков
    Брой страници: 96
    Илюстрации: Неда Ангелова
    Година на издаване: 2022
    Корици: меки
    Размери: 180/220

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане