Детски книги

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Алиса в страната на чудесата (луксозно издание) View larger

Алиса в страната на чудесата (луксозно издание)

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786191517329

Автор: Луис Карол
Година на издаване: 2021
Брой страници: 128
Корици:твърди
Размери: 21х28 см

More details

Софтпрес

25,00 лв.

  • Когато преди повече от 150 години Чарлз Латуидж Доджсън, по-известен като Луис Карол, пише първия си детски роман, той не предполага, че чудатата история на малко момиче, попаднало в непознат и странен свят, ще се превърне в класика в литературата. Днес имаме удоволствието да зарадваме малките читатели с пъстра версия на „Алиса в Страната на чудесата“, която пресъздава магичното приключение на Алиса и разказва за вълнуващите й срещи с необичайни герои.

    Преводът е дело на Любомир Николов – многократно доказал майсторството и таланта си в преводаческото изкуство, a илюстрациите са излезли от четката на украинската художничка Евгения Чистотина. Заедно те изпълняват до съвършенство изискванията на самата главна героиня в историята, защото както Алиса казва: „на кого му трябва такава книга – без картинки или разговори?“.

    В книгата децата ще проследят пътешествието на Алиса из дебрите на богатото й въображение, където се показва един бял и разтревожен заек, една гъсеница с надменен поглед и един котарак с ехидна усмивка. Ще се запознаят също с Шапкаря, който говори небивалици, както и с височайшата Кралица, която управлява, като всява страх сред поданиците си. А в края на историята ще намерят бележки към отделните глави, поясняващи някои от шегите и препратките, които Луис Карол вплита в сюжета.

    Абстрактният и изпълнен с дълбок символизъм разказ за преживелиците на Алиса намира своя достъпен и пъстър еквивалент в това издание, за да може всеки читател, независимо малък или голям, да се потопи в атмосферата на един вълшебен свят, където всичко е възможно. И да не забравя, че за да плува из безбрежното море на фантазията, трябва единствено да разгърне страниците на книгата и да се понесе с жаден за приключения поглед.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Алиса в страната на чудесата (луксозно издание)

    Алиса в страната на чудесата (луксозно издание)

    Автор: Луис Карол
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 128
    Корици:твърди
    Размери: 21х28 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане