Най-четени заглавия

Разгледани продукти

  • Хавра
    Хавра

    Хавра Автор: Захари КарабашлиевГодина на издаване: 2017Брой страници: 704Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Хавра View larger

Хавра

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789542823988

Хавра

Автор: Захари Карабашлиев
Година на издаване: 2017
Брой страници: 704
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

СИЕЛА

19,90 лв.

  • Хавра

     

    След тридесет години прекарани в Америка, Никола Марков се връща в родния си български град за да си вземе последно сбогом с баща си. Въпреки намерението му да не се връща в миналото и да се прибере възможно най-бързо в новия си дом, Никола се изправя срещу нещо, което може да преобърне живота му.

    В края на 19 век младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост – от тираничната си сестра, от закостенелите порядки, от монотонността на битието си, докато светът навън кипи от промени. Съдбата я сблъсква с американски военен журналист – колкото арогантен, толкова и гениален – и заедно с него тя поема по драматичния път към истината и свободата, която ги свързва завинаги с историята на българския народ.

    Докато Никола започва собствено разследване, което го въвлича в тъмна мрежа от интереси, конфликти и все по-опасни разкрития, ръкописът, пренесъл любовта и историята на Вера, се превръща в съдбовна част от живота му. Той се изправя пред най-важния въпрос: Истината до свобода ли води, или до смърт?

    Отчасти трилър, отчасти драматичен роман за любовта, „Хавра“ ни транспортира с лекота между настояще и минало, между съспенс и лиричност, между пороците на един морално прогнил свят и силата на любовта и прошката. Малките и големите битки – за личната и за националната свобода – рисуват картина на света ни с размах, както само Захари Карабашлиев умее – с нежност, проникновеност и красота.

     

     

    "Историята е разтърсваща. Показва ни как дори най-прекрасното място може да се превърне в своеобразен ад, който да ни порази. Възхитен съм от Никола, въпреки дългото си отсъствие не е загубил любовта си към Родината, бори се за справедливост и възмездие, но едва ли е очаквал всички трудности, които среща по пътя си. Трябва да се борим и да изкореним беззаконието точно както главния герой в тази книга." - Адриан Николов

     

    "Много силно ми въздейства. Героита са запомнящи се и близки до нас българите. На места беше нежна и женствена, а друг път силна и мъжка. Определено в Хавра има от всичко. Впечатлена съм, че е дело на български автор. Въпреки високо вдигнатата летва от 18% сиво, Хавра оправда очакванията ми." - Верджиния Стойкова

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Хавра

    Хавра

    Хавра

    Автор: Захари Карабашлиев
    Година на издаване: 2017
    Брой страници: 704
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане