Българска литература

Разгледани продукти

  • ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2
    ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2

    Автор: Евгени ДелевБрой страници: 246Година на издаване: 2020Корици: твърдиЕзик: българскиТегло: 809 грамаРазмери: 18x23

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2 View larger

ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


9789548425797


Автор: Евгени Делев
Брой страници: 246
Година на издаване: 2020
Корици: твърди
Език: български
Тегло: 809 грама
Размери: 18x23

More details

32,00 лв.

  • Краеведската литература е специфична тематика, групираща на местно ниво исторически сведения, археология, родоизследоватеска дейност, топоминия, демография на населението, фолклор и всичко останало, свързано с дадено селище и околните села, останало като спомен от старите хора и запазени писмени документи. В случая настоящият труд е най-мащабният по рода си ръкопис в България издаван до момента, описващ историята и околностите на село Гердима (днес с. Нова Надежда), Хасковско. Ръкописът с общ обем повече от 3000 страници е отнел енергията на целия човешки живот на Петко Ничев, който приживе не е успял да го публикува поради тромавата система на тогавашната номенклатура. В този труд можете да научите за исторически факти от района между Узунджово-Димитровград-Симеоновград и Харманли, които никъде не са описвани от даалийските пътища и островите в реката до грабежите на Емин ага. Многотомната поредица включва: 1 том на историята на селото, местния диалект, топонимия, демография, родословия, църковна и училищна дейност; 5 тома народни песни; 1 том обреди; 1 том училище и облекло; 1 том тъкани и кенета; 1 том занаяти, хранене и превоз; предния и вярвания; както и речник на местните диалектни думи; речник на циганския говор и много други.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2

    ОТЕЧЕСТВО ГЕРДИМА Т.I, КН.2


    Автор: Евгени Делев
    Брой страници: 246
    Година на издаване: 2020
    Корици: твърди
    Език: български
    Тегло: 809 грама
    Размери: 18x23

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане