Българска литература

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Без грим и ретуш. Преживяно от кмета на София View larger

Без грим и ретуш. Преживяно от кмета на София

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786190109358

Автор: Александър Янчулев
Година на издаване: 2021
Брой страници: 152
Корици: меки
Размери: 16х24 см

More details

Изток - Запад

13,00 лв.

  • Тази книга е сбор от събития, малки и големи случки и персонажи, които съпътстваха четиригодишния ми мандат като кмет на София. Описанията не следват строга хронология. Те са представени без грим и ретуш, такива каквито аз съм ги преживял. Тук споделям моите чисто човешки преживявания и бих казал, че с написаното разкривам част от себе си, останала скрита за околните.

    В книгата се прави връзка със събития и факти, които са се случили преди и след като аз седнах на кметския стол – за да изясня моето поведение, решения и постъпки, добри или лоши. Не липсват и мои оценки за известни личности от това време. Това са мои субективни възприятия във време, когато София изживява голяма икономическа криза и е в борба за съхраняване на своето местно самоуправление. И ние оцеляхме!

    проф. Александър Янчулев

    Александър Янчулев е син на Стефан Янчулев. Роден е през 1938 г., инженер, дълги години професор по хидротехника и мелиорации в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. След падането на Берлинската стена и на комунистическия режим в България той е активен член на Съюза на демократичните сили, народен представител в Седмото Велико Народно събрание, съветник в Министерския съвет. Той е първият демократично избран кмет на София (1991–1995) и областен управител на столицата. Проф. Александър Янчулев е първият председател на Съюза на демократичните общини в България и техен представител в Европейския съюз (1991–1992).

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Без грим и ретуш. Преживяно от кмета на София

    Без грим и ретуш. Преживяно от кмета на София

    Автор: Александър Янчулев
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 152
    Корици: меки
    Размери: 16х24 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане